Goed nieuws: ons onderzoeksvoorstel is goedgekeurd door de ethische commissie. Dat betekent dat we van start gaan! Er staan nu twee onderzoeken op de planning. In dit artikel lees je meer over de inhoud van het onderzoek aan de Universiteit van Maastricht en een oproep voor participanten. In de volgende blog lees je meer over het onderzoek in de Breinkliniek in Wamel (lees meer).

Wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van IEMT

Gezocht: participanten voor onderzoek – Universiteit van Maastricht.

Ons eerste onderzoek betreft een experimenteel onderzoek waarin we het effect van de oogbewegingen van IEMT en EMDR vergelijken m.b.t. het werken op matig vervelende herinneringen.

Voor dit onderzoek zoeken we nog participanten, die graag willen ervaren hoe je met oogbewegingen de lading van vervelende herinneringen los kunt laten. De behandeling bestaat uit het denken aan een herinnering terwijl de ogen geleid worden in diverse richtingen. Deelnemers ondergaan in korte tijd een paar sessies, waarin respectievelijk gewerkt wordt met de oogbewegingen van IEMT,  EMDR en een controle.  Aanmelden kan via Dalena van Heugten of Ruud Koolen van de Universtiteit van Maastricht. Stuur een e-mail naar:

dalena.vanheugten@maastrichtuniversity.nl

of rejg.koolen@student.maastrichtuniversity.nl

Gezocht: participanten met traumatische ervaringen op het werk –
Breinkliniek in Wamel.

 Het tweede onderzoek vindt plaats bij de Breinkliniek in Wamel, de Betuwe. Hier gaan we werken met proefpersonen die een traumatische ervaring op het werk hebben meegemaakt. We denken daarbij aan verpleegkundigen, ambulancepersoneel, medewerkers van politie of brandweer.

We werken aan het neutraliseren van de traumatische herinnering door middel van IEMT. Daarnaast willen we het effect van een IEMT-sessie in beeld brengen met een QEEG meting. Dit betekent dat proefpersonen een soort badmutsje met sensoren op krijgen die de activiteit in het brein meet. We zullen de bevindingen ook nog staven met vragenlijsten.

Gezocht: participanten met traumatische ervaringen op het werk, zoals ambulancepersoneel, politie of brandweer. 

Heb je een ingang bij een van deze diensten of ken je mensen met een traumatische werkervaring, die bereid zijn mee te werken aan dit onderzoek? Dan horen we dat graag. Stuur een mail naar: dalena.vanheugten@maastrichtuniversity.nl of naar rejg.koolen@student.maastrichtuniversity.nl