Gecertificeerde IEMT-practitioners  kunnen deelnemen aan IEMTspiratie bijeenkomsten, die een aantal keer per jaar plaats vinden. Hier gaan we dieper in op een thema. Fijn om zo je lesstof verder te integreren en  je toepassingsmogelijkheden uit te breiden. En zelf een keer de vruchten te plukken van IEMT.

Bijdrage in 2021 voor de IEMTspiratiebijeenkomst: 150 euro. Een lunch is niet inbegrepen. Het maximale aantal deelnemers is 12. Dus wees er snel bij!

IEMT-training heeft een ambassadeursregeling. Begint iemand door jouw enthousiasme aan onze IEMT-practitioner of advanced IEMT-practitioner, dan ontvang je 30 % korting op een IEMTspiratie dag. Je mag kortingen stapelen tot 100%.

Door de perikelen rondom Corona zijn veel trainingen uitgesteld en verzet. Om deze te kunnen inhalen zijn een aantal IEMTspiraties komen te vervallen. We hopen in 2022 weer alle IEMTspiraties aan te kunnen bieden.

IEMTspiratie voor IEMT- practitioners en advanced practitioners:

 • 3 februari 2022: verslaving
 • 23 februari 2022: de liefde
 • 23 juni 2022: geboorte en missie
 • 25 augustus: persoonlijke ontwikkeling

IEMTspiratie voor advanced IEMT-practitioners:

 • 9 maart 2022, kerntransformatie
 • 8 september 2022: gezonde grenzen

Masterclass traumasporen

De IEMTspiratie traumasporen voor advanced IEMT-ers was een groot succes. Hij wordt omgezet in een meerdaagse masterclass. Nadere info volgt.

De IEMTspiratiebijeenkomsten zijn van 9.30 tot ca. 17.15 uur in Sint-Oedenrode, Villenbraken 10 a. Laat je inspireren!

IEMTspiratie voor IEMT-practitioners en advanced IEMT-practitioners

IEMT en verslaving (3 februari 2022):

Verslavingen zijn er in alle vormen en maten. Zo kun je verslaafd zijn aan aandacht, facebook, Netflix, bepaalde etenswaren, alcohol, seks, of drugs, etc. Verslavingen die een probleem vormen hebben een ding gemeen: een verlangen om het te doen en een innerlijke strijd tegen je gedrag.

Volgens de wetenschap wordt 95% van ons gedrag automatisch aangestuurd. Om verandering te creëren moeten we dus ingrijpen op de automatische processen. Om dat te kunnen doen moeten we eerst bewust worden van alle processen.

Onze eigen ‘verslaving’ is de ingang voor een onderzoek. Deze IEMTspiratie is een speurtocht voor volwassenen.

 • Wat zijn de automatische processen/ koppelingen?
 • Hoe spelen patronen van chroniciteit een rol in het verhaal?
 • Wat is er nodig om het tij te keren?

Deze IEMTspiratie heette voorheen IEMT en overgewicht door eetgedrag.

IEMT en de liefde (23 februari 2022)                   

Wat zijn jouw issues rondom liefde voor jezelf? En rondom liefde voor anderen? En met betrekking tot liefde geven of ontvangen?  We gaan werken aan meer liefde voor jezelf. En zorgen ervoor dat je meer liefde kunt ervaren.

Als toegift bekrachtigen we de verbinding met je hogere zelf.

Geboorte en missie (23 juni 2022)

We ervaren de reis van ziel tot en met geboorte en vlak erna en ruimen de evt. pijn en emotie die er nog op zit op. Vervolgens gaan we ontdekken wat jouw missie is in dit leven op zielsniveau en zorgen ervoor dat je je missie meer kunt leven.

Persoonlijke ontwikkeling (25 augustus 2022)

Na een korte uitleg over de kernkwadranten, een methodiek van Daniel Ofman, inventariseren we met welk kernkwadrant we aan het werk willen gaan. Op deze dag is het vertrekpunt een allergie die je hebt voor iemand. Vanuit deze allergie bepaal je de bijbehorende kernkwaliteit, valkuil en uitdaging.

Rondom de allergie gaan we aan het werk met een oefening uit het sociaal panorama van Lucas Derks. Het werk van Lucas is een van de inspiratiebronnen voor IEMT en identiteit. Daarbij ontdek je hoe het komt dat je een allergie hebt voor iemand anders. Je ontdekt dat jouw allergie niks met die ander te maken heeft, maar alles met wat er in jouw brein gebeurt. Je leert hoe je m.b.v. een oefening van Lucas Derks verandering kunt aanbrengen.

Daarna kijken we hoe je met IEMT en de kernkwadranten kunt werken, zodat je versneld persoonlijk ontwikkelt en meer in je kracht kunt blijven. Met IEMT:

 • Verminderen we je allergie
 • Stap je niet langer in die valkuil
 • Ontwikkel je jouw uitdaging
 • Versterk je jouw kernkwaliteit

En als speelse afsluiter werken we met het zelfbeeld. Ook een oefening van Lucas Derks. Ontdek dat je zelfbeeld niet iets vaststaand is, maar dat je er mee kunt spelen. Ontdek het effect van jouw gekozen zelfbeeld op een ander.

Oplossingsgericht werken (nader te bepalen)

Deze IEMTspiratie biedt je zeer concrete handvaten om meer uit je ‘IEMT’ te halen en tegelijkertijd een te transformeren richting liefde, rust, vrede, vrijheid of louter zijn.

De inspiratiebronnen voor deze IEMTspiratie zijn het werk rondom  ‘Kerntransformatie’  zoals ontwikkeld door Connirae en Tamara Andreas  en het doelgericht werken vanuit NLP.

Bij ‘Kerntransformatie’ gaan we ervan uit dat elk gedrag-ook probleemgedrag- een positieve intentie heeft. Een doel wat een deel van jou  nastreeft. En als dat doel bereikt is, is er weer een volgend doel. Wanneer we doelen nastreven lijkt er een volgordelijkheid te zijn. En pas als je aan al je doelen voldaan hebt, kom je terecht bij een fijne staat van zijn zoals liefde, rust, vrede, vrijheid, louter zijn.

In deze IEMTspiratie gaan we ervaren dat het ook anders kan. Dat je niet alle stappen hoeft te zetten om je ultieme doel te ervaren. En dat het behalen van je ultieme doel effect heeft op alle onderliggende doelen.

Het concept van doelgericht werken vanuit NLP gaat ervan uit dat als je een doel hebt, dat er een verschil is tussen je huidige staat van zijn en het te realiseren doel. Dat er iets is wat je blokkeert, en dat je een hulpbron nodig hebt om je doel te bereiken.

Gedurende de hele dag werk je aan een persoonlijk doel:

 • Je bepaalt je ultieme doel
 • Je lost dat wat je nog tegenhoudt om je doel te bereiken op;
 • Je integreert je hulpbron en brengt daarmee je doel binnen handbereik;
 • Je haalt de stress af van je doel;
 • Je integreert je hoogste doel, de allerfijnste staat van zijn.

Na deze IEMTspiratie sta je vanuit een veel fijnere staat van zijn in het leven, werk je vanuit een breder gedachtengoed en andere perceptie. Deze IEMTspiratie opent een wereld van mogelijkheden voor het werk met je cliënten.

IEMTspiratie alleen voor advanced IEMT- practitioners

Kerntransformatie (9 maart 2022)

Deze IEMTspiratie biedt je de gelegenheid om  te transformeren richting meer liefde, rust, vrede, vrijheid of louter zijn.

De inspiratiebronnen voor deze IEMTspiratie is het werk rondom  ‘Kerntransformatie’  zoals ontwikkeld door Connirae en Tamara Andreas. Mogelijk vind je het fijn om van tevoren hun boek te lezen.

Bij ‘Kerntransformatie’ gaan we ervan uit dat elk gedrag-ook probleemgedrag- een positieve intentie heeft. Een doel wat een deel van jou  nastreeft. En als dat doel bereikt is, is er weer een volgend doel. Wanneer we doelen nastreven lijkt er een volgordelijkheid te zijn. En pas als je aan al je doelen voldaan hebt, kom je terecht bij een fijne staat van zijn zoals liefde, rust, vrede, vrijheid, louter zijn.

In deze IEMTspiratie gaan we ervaren dat het ook anders kan. Dat je niet alle stappen hoeft te zetten om je ultieme doel te ervaren. En dat het behalen van je ultieme doel effect heeft op alle onderliggende doelen.

Gezonde grenzen (8 september 2022)

Mijn levensles gaat over gezonde grenzen. Gezonde grenzen tussen mezelf en de ander, grenzen tussen verleden, heden en toekomst. Grenzen tussen denken, voelen en doen.

Mijn transformatie richting eenheid met alles wat er is, in combinatie met ontwikkeling van gaven als helder voelen, horen en zien, maken dat ik steeds opnieuw aandacht moet hebben voor gezonde grenzen. Dat ik meer en meer moet afstemmen op mezelf. De helper in mezelf moet terugfluiten. Mijn grenzen moet bewaken. Soms zelfs muurtjes optrek. Herkenbaar?

Of heb je het net andersom, ben je door je verleden steeds meer muurtjes op gaan trekken en vind je het lastig anderen toe te laten?  Of heb je binnen in jezelf muren tussen denken, voelen en doen?

Het werk van Anné Linden- NLP vakvrouw- inspireerde mij tot deze IEMTspiratie.  Anné heeft meer dan 40 jaar gewijd aan het onderzoeken van gezonde grenzen. Ze schreef er haar boek ‘boundaries in human relationships; how to be separate and connected’ over. Ze beschrijft in haar boek hoe we ons als volwassene bewegen tussen intimiteit (=versmelting of geen grenzen), gezonde grenzen (alleen het goede binnen laten) en muren (afweer, niets binnenlaten). Ook maakt ze duidelijk hoe belangrijk gezonde grenzen zijn en hoe je ze ‘kunt doen’.

Deze IEMTspiratie werken we aan bewustwording:

 • Uitleg over de begrippen versmelting, gezonde grenzen, muren
 • Hoe is het nu m.b.t. versmelting- grenzen- muren?
 • Hoe wil je dat het is?
 • Hoe kunnen we met behulp van IEMT verandering creëren?

Masterclass Traumasporen, alleen voor advanced IEMT-ers (nader te bepalen ) 

Deze meerdaagse masterclass verzorg ik samen met Meis Thewissen. Hij krijgt een marktconforme prijs. De ambassadeursregeling zal niet van toepassing zijn.

Het boek ‘Traumasporen’ van prof. dr. Bessel van der Kolk en het boek van Nadine Harris over ‘Ingrijpende jeugdervaringen en gezondheidsproblemen (op latere leeftijd)’ en mijn eigen lichamelijke traumasporen zetten mij aan tot een verdieping in het traumawerk.

Tot nog toe hebben we gewerkt met IEMT op herinneringen (de mind) en IEMT op emoties. In deze IEMTspiratie werken we op advanced plus wijze aan traumasporen in je lichaam. We onderzoeken of we het lichaam kunnen helpen om oud zeer, blokkades en spanning los te laten. Het oud zeer dat voor gezondheidsproblemen op latere leeftijd zorgt.  De werkvorm zal een combinatie worden van het traumawerk van Franz Ruppert, het werk rondom gezonde grenzen van Anné Linden, het nieuwe opstellen, IEMT  en Subtiel Meesterschap ( voor degenen die hier mee werken).

Ter voorbereiding graag bestuderen:  IEMT voor onderdrukte gevoelens, een diepere verkenning en het werken met opstellingen, het PTSS model.

Leesadvies: ‘Stilstaan bij trauma; een heldere uiteenzetting over het ontstaan van trauma en de traumaverwerkingsmethode van Franz Ruppert’ van Vivian Broughton (dun overzichtelijk boekje) en het boek ‘Traumasporen’ van professor dr. Bessel van der Kolk (een prachtig mooi geschreven en lijvig boek over het levenswerk van de professor).

Inschrijven

Je kunt dit formulier invullen als jouw contactgegevens bij ons bekend zijn en niet gewijzigd zijn. Zijn je gegevens wel veranderd? Gebruik dan het volledige inschrijfformulier.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.