Gecertificeerde IEMT-practitioners  kunnen deelnemen aan IEMTspiratie bijeenkomsten, die een aantal keer per jaar plaats vinden. Hier gaan we dieper in op een thema. Fijn om zo je lesstof verder te integreren en  je toepassingsmogelijkheden uit te breiden. En zelf een keer de vruchten te plukken van IEMT.

Bijdrage in 2022 voor de IEMTspiratiebijeenkomst: 150 euro. Een lunch is niet inbegrepen. Het maximale aantal deelnemers is 14. Dus wees er snel bij!

IEMT-training heeft een ambassadeursregeling. Begint iemand door jouw enthousiasme aan onze IEMT-practitioner of advanced IEMT-practitioner, dan ontvang je 30 % korting op een IEMTspiratie dag. Je mag kortingen stapelen tot 100%.

IEMTspiratie voor IEMT- practitioners en advanced practitioners:

 • 3 februari 2022: verslaving
 • 23 februari 2022: de liefde
 • 23 juni 2022: geboorte en missie
 • 25 augustus: persoonlijke ontwikkeling

IEMTspiratie voor advanced IEMT-practitioners:

 • 9 maart 2022, kerntransformatie
 • 8 september 2022: gezonde grenzen

De IEMTspiratiebijeenkomsten  zijn van 9.30 tot ca. 17.15 uur in Sint-Oedenrode, Villenbraken 10 a. Laat je inspireren!

IEMTspiratie voor IEMT-practitioners en advanced IEMT-practitioners

IEMT en verslaving (3 februari 2022):

Verslavingen zijn er in alle vormen en maten. Zo kun je verslaafd zijn aan aandacht, facebook, Netflix, bepaalde etenswaren, alcohol, seks, of drugs, etc. Verslavingen die een probleem vormen hebben een ding gemeen: een verlangen om het te doen en een innerlijke strijd tegen je gedrag.

Volgens de wetenschap wordt 95% van ons gedrag automatisch aangestuurd. Om verandering te creëren moeten we dus ingrijpen op de automatische processen. Om dat te kunnen doen moeten we eerst bewust worden van alle processen.

Onze eigen ‘verslaving’ is de ingang voor een onderzoek. Deze IEMTspiratie is een speurtocht voor volwassenen.

 • Wat zijn de automatische processen/ koppelingen?
 • Hoe spelen patronen van chroniciteit een rol in het verhaal?
 • Wat is er nodig om het tij te keren?

Deze IEMTspiratie heette voorheen IEMT en overgewicht door eetgedrag.

IEMT en de liefde (23 februari 2022)                   

Wat zijn jouw issues rondom liefde voor jezelf? En rondom liefde voor anderen? En met betrekking tot liefde geven of ontvangen?  We gaan werken aan meer liefde voor jezelf. En we zorgen ervoor dat je meer liefde kunt ervaren.

Als toegift bekrachtigen we de verbinding met je hogere zelf.

Geboorte en missie (23 juni 2022)

We ervaren de reis van ziel tot en met geboorte en vlak erna en ruimen de evt. pijn en emotie die er nog op zit op. Vervolgens gaan we ontdekken wat jouw missie is in dit leven op zielsniveau en zorgen ervoor dat je je missie meer kunt leven.

Persoonlijke ontwikkeling (25 augustus 2022)

Veel loopbaanadviseurs werken met de kernkwadranten van Daniel Ofman. De kernkwadranten geven inzicht in de logische samenhang tussen je kernkwaliteiten en de bijbehorende valkuilen, uitdagingen (ontwikkelpunten) en allergieën (eigenschappen van anderen waar je veel moeite mee hebt). Het werken met kernkwadranten wordt ingezet voor het maken van passende beroepskeuzes, inzicht bij verstoorde arbeidsverhoudingen en het maken van persoonlijke ontwikkelplannen.

In deze IEMTspiratie voegen we een extra dimensie toe aan het werken met kernkwadranten: we geven de persoonlijke ontwikkeling een boost!

Na een korte uitleg over de kernkwadranten, een methodiek van Daniel Ofman, inventariseren we met welk kernkwadrant je aan het werk wilt gaan. Op deze dag is het vertrekpunt een allergie die je hebt voor iemand. Vanuit deze allergie bepaal je jouw bijbehorende kernkwaliteit, valkuil en uitdaging.

Rondom de allergie gaan we aan het werk met een oefening uit het sociaal panorama van Lucas Derks. Het werk van Lucas is een van de inspiratiebronnen voor IEMT en identiteit. Daarbij ontdek je hoe het komt dat je een allergie hebt voor iemand anders. Je ontdekt dat jouw allergie niks met die ander te maken heeft, maar alles met wat er in jouw brein gebeurt. Je leert hoe je m.b.v. een oefening van Lucas Derks verandering kunt aanbrengen.

Met IEMT kunnen we er namelijk voor zorgen dat:

 • Je allergieën verminderen
 • Niet langer in die valkuil stapt
 • Je uitdaging ter plekke ontwikkelt
 • Jouw kernkwaliteit versterkt.

En als speelse afsluiter werken we met het zelfbeeld. Ook een oefening van Lucas Derks. Ontdek dat je zelfbeeld niet iets vaststaand is, maar dat je er mee kunt spelen. Ontdek het effect van jouw gekozen zelfbeeld op een ander.

Leesadvies: het hoofdstuk kernkwaliteiten uit het boek Bezieling en kwaliteit in organisaties, Ir. Daniel D. Ofman.

Oplossingsgericht werken (nader te bepalen)

Deze IEMTspiratie biedt je zeer concrete handvaten om meer uit je ‘IEMT’ te halen. De inspiratiebron voor deze IEMTspiratie is het doelgericht werken vanuit NLP.

Het concept van doelgericht werken vanuit NLP gaat ervan uit dat als je een doel hebt, dat er een verschil is tussen je huidige staat van zijn en het te realiseren doel. Dat er iets is wat je blokkeert, en dat je een hulpbron nodig hebt om je doel te bereiken.

Gedurende de hele dag werk je aan een persoonlijk doel:

 • Je bepaalt je ultieme doel
 • Je lost dat wat je nog tegenhoudt om je doel te bereiken op;
 • Je integreert je hulpbron en brengt daarmee je doel binnen handbereik;
 • Je haalt de stress af van je doel;
 • Je integreert je hoogste doel, de allerfijnste staat van zijn.

Deze IEMTspiratie opent een wereld van mogelijkheden voor het werk met je cliënten.

Leesadvies: Essenties van NLP, sleutels tot persoonlijke verandering,  van Lucas Derks en Jaap Hollander. Hoofdstuk 7 en 8 over doelen en hulpbronnen.

IEMTspiratie alleen voor advanced IEMT- practitioners

 

Kerntransformatie (9 maart 2022)

Deze IEMTspiratie biedt je de gelegenheid om  te transformeren richting meer liefde, rust, vrede, vrijheid of louter zijn.

De inspiratiebron voor deze IEMTspiratie is het werk rondom  ‘Kern-transformatie’  zoals ontwikkeld door Connirae en Tamara Andreas. Mogelijk vind je het fijn om van tevoren hun boek te lezen.

Bij ‘Kern-transformatie’ gaan we ervan uit dat elk gedrag-ook probleemgedrag- een positieve intentie heeft. Een doel wat een deel van jou  nastreeft. En als dat doel bereikt is, is er weer een volgend doel. Wanneer we doelen nastreven lijkt er een volgordelijkheid te zijn. En pas als je aan al je doelen voldaan hebt, kom je terecht bij een fijne staat van zijn zoals liefde, rust, vrede, vrijheid, louter zijn.

In deze IEMTspiratie gaan we ervaren dat het ook anders kan. Dat je niet alle stappen hoeft te zetten om je ultieme doel te ervaren. En dat het behalen van je ultieme doel effect heeft op alle onderliggende doelen.

Gezonde grenzen (8 september 2022)

Mijn levensles gaat over gezonde grenzen. Gezonde grenzen tussen mezelf en de ander, grenzen tussen verleden, heden en toekomst. Grenzen tussen denken, voelen en doen.

Mijn transformatie richting eenheid met alles wat er is, in combinatie met ontwikkeling van gaven als helder voelen, horen en zien, maken dat ik steeds opnieuw aandacht mag hebben voor gezonde grenzen. Dat ik meer en meer dien af te stemmen op mezelf. De helper in mezelf moet terugfluiten. Mijn grenzen moet bewaken. Soms zelfs muurtjes optrek. Herkenbaar?

Of heb je het net andersom, ben je door je verleden steeds meer muurtjes op gaan trekken en vind je het lastig anderen toe te laten?  Of heb je binnen in jezelf muren tussen denken, voelen en doen?

Het werk van Anné Linden- NLP vakvrouw- inspireerde mij tot deze IEMTspiratie.  Anné heeft meer dan 40 jaar gewijd aan het onderzoeken van gezonde grenzen. Ze schreef er haar boek ‘boundaries in human relationships; how to be separate and connected’ over. Ze beschrijft in haar boek hoe we ons als volwassene bewegen tussen intimiteit (=versmelting of geen grenzen), gezonde grenzen (alleen het goede binnen laten) en muren (afweer, niets binnenlaten). Ook maakt ze duidelijk hoe belangrijk gezonde grenzen zijn en hoe je ze ‘kunt doen’.

Deze IEMTspiratie werken we aan bewustwording en verandering:

 • Uitleg over de begrippen versmelting, gezonde grenzen, muren
 • Hoe is het nu m.b.t. versmelting- grenzen- muren? Hoe wil je dat het is?
 • Veel oefenen in de vaardigheden om gezonde grenzen te doen.

Deze IEMTspiratie geeft je de tools om ook op andere wijze dan IEMT gezonde grenzen te creëren tussen jezelf en de ander en tussen heden, verleden en toekomst. Simpel, snel, doeltreffend. En, zoals één van de deelnemers verzuchtte: Had je ons dit niet veel eerder kunnen leren? Dan hadden we IEMT helemaal niet nodig gehad…Anné Linden zou het daar hartgrondig mee eens zijn:-)

 

Inschrijven

Je kunt dit formulier invullen als jouw contactgegevens bij ons bekend zijn en niet gewijzigd zijn. Zijn je gegevens wel veranderd? Gebruik dan het volledige inschrijfformulier.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.